DataLife Engine > ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică > Eurodeputaţi încurajează continuarea reformelor în Moldova

Eurodeputaţi încurajează continuarea reformelor în Moldova


5-02-2016, 18:43. Plasat: stefanvoda.info
Eurodeputaţi încurajează continuarea reformelor în Moldova


Prevederile pachetului de legi cu privire la integritate, aprobat recent de către Guvern, cât şi cele ale noii Legi a Procuraturii sunt câteva dintre subiectele discutate astăzi, 5 februarie, în cadrul întrevederii preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu reprezentanţii delegaţiei Parlamentului European (PE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 4-6 februarie.
Potrivit Legislativului, principalele subiecte discutate s-au referit la situația social-economică din Moldova, evoluțiile politice, cât și implementarea reformelor asumate în calitate de țară asociată a UE.

În cadrul întrevederii a fost pus în discuție subiectul ce se referă la investigarea fraudei din sistemul bancar din Moldova de către Compania internațională „Kroll”, și în special etapa la care se află investigația. Totodată, speakerul a precizat că prioritatea guvernării este îndeplinirea tuturor condițiilor pentru negocierea unui nou program cu Fondul Monetar Internațional.

Eurodeputații au încurajat Moldova în continuarea reformelor, inclusiv prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere și asigurarea stabilității economice, fapt ce va transforma țara noastră într-un partener de succes și o va apropia mai mult de UE.

În cadrul vizitei de lucru, eurodeputații vor purta o serie de discuții cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Sursa articolului:aici
Intoarcere