DataLife Engine > ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică > Studenta unei prestigioase universități, arestată pentru plănuirea unui atentat

Studenta unei prestigioase universități, arestată pentru plănuirea unui atentat


12-01-2018, 08:18. Plasat: stefanvoda.info
Studenta unei prestigioase universități, arestată pentru plănuirea unui atentatO tînără de 19 ani, care studiază la Universitatea din Sorbona, a fost arestată de autoritățile franceze, fiind suspectată că ar fi plănuit un atentat terorist.
Tînara studentă a prestigioasei universităţi pariziene Sorbona plănuia să comită atacul în oraşul Rennes cu un pistol-mitralieră Kalaşnikov, pe care a încercat să şi-l procure cu ajutorul contactelor pe reţeaua Telegram, folosită intens de jihadişti, informează EFE, care citează surse judiciare, conform Agerpres.

Franţa a comemorat duminică trei ani de la atentatele jihadiste comise la Paris împotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi a magazinului Hyper Cacher. De atunci în total 241 de persoane au fost ucise în seria de atacuri teroriste comise în Franţa.

Ministrul de interne francez Gerard Collomb a declarat săptămîna aceasta că anul trecut au fost dejucate 20 de atacuri teroriste.

Sursa articolului aici
Intoarcere