DataLife Engine > ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică > Ghimpu este gata să se ALIEZE cu Andrei Năstase și Maia Sandu: „Dacă situația dictează o asemenea decizie…

Ghimpu este gata să se ALIEZE cu Andrei Năstase și Maia Sandu: „Dacă situația dictează o asemenea decizie…


13-09-2017, 08:51. Plasat: stefanvoda.info
Ghimpu este gata să se ALIEZE cu Andrei Năstase și Maia Sandu: „Dacă situația dictează o asemenea decizie…Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este gata să se alieze cu Andrei Năstase și Maia Sandu împotriva lui Vlad Plahotniuc, ca să-i salveze postul de primar general lui Dorin Chirtoacă. Asta deși anterior i-a criticat dur pe cei doi, iar în cazul Maiei Sandu s-a opus ca aceasta să ocupe funcția de premier în vara anului 2015. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul „Important”, de la TVC 21.

Ghimpu a declarat în această seară, la emisiunea „Important” de la TVC 21, că e flexibil în ceea ce privește așezarea la masa de dialog cu cei doi lideri ai opoziției extraparlamentare, deoarece niciodată „nu a pus interesele sale mai presus ca interesele cetățenilor”.
„Dacă situația dictează o asemenea decizie, atunci o vom lua. Timpul o să arate”, a menționat Ghimpu.

În același timp, liberalul spune că PL nu va participa la protestul împotriva derapajelor guvernării, care este programat la 17 septembrie. „Ai noștri sunt liberi să participe, dar acum a apărut situația și cu acest referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Noi trebuie să câștigăm acest referendum, să stabilim tactica”, a spus acesta.

În alt context, Ghimpu s-a referit și la propunerea lui Vlad Plahotniuc privind introducerea în Constituție a unei prevederi care stabilește că integrarea europeană este orientarea strategică a R. Moldova. „Dacă e vorba de integrarea în UE, atunci putem să votăm. Dar ei spun integrarea europeană. Asta nu e o formulare corectă.

Cred că nu va da nimic această normă. Toate țările care au ajuns în UE au devenit mai întâi membre NATO. Pot să amăgească pe cine vor cu asta, numai pe noi nu”, a conchis Ghimpu.

Sursa articolului aici

Intoarcere