DataLife Engine > ULTIMA ORĂ, Externe > Propunere de la București: Redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile

Propunere de la București: Redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile


15-07-2017, 23:43. Plasat: stefanvoda.info
Propunere de la București: Redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile


Un proiect de lege care să asigure redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii va fi înaintat de senatorul Viorel Badea imediat după ieșirea din vacanță a parlamentarilor de la București.

Decizia a fost anunțată la Chișinău, în cadrul ședinței Biroului Politic al Partidului Național Liberal din România în Republica Moldova, la care au participat și senatorul Viorel Badea, prim-vicepreședintele PNL Diaspora Victor Ionescu și secretarul general al PNL Diaspora, Marian Zlotea, se menționează într-un comunicat de presă emis de liberali.

Procedura parlamentară vine ca urmare a consultărilor cu organizația PNL Republica Moldova și reprezentanții societății civile de pe malul stâng al Prutului, a reclamațiilor referitoare la procesul greoi de redobândire a cetățeniei române și a modului în care se încearcă anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

„Considerăm această inițiativă necesară și firească, respectiv un act de reparație morală justificată”, precizează sursa citată.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie informa în luna iunie că de la începutul anului 2016 și până în luna iunie fuseseră depuse peste 50.000 de cereri pentru dobândirea cetățeniei române.

În 2015, aproape 82.000 de persoane au solicitat cetățenia română, cele mai multe dintre acestea fiind din Republica Moldova (redobândire, articolul 11 – cei care au pierdut cetățenia din motive neimputabile).

Sursa : aici
Intoarcere