Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » IMPORTANT! Noi prevederi ale Legii cetățeniei române: Ce trebuie să știi, dacă vrei să obții pașaportul României

IMPORTANT! Noi prevederi ale Legii cetățeniei române: Ce trebuie să știi, dacă vrei să obții pașaportul României

Categorie: ULTIMA ORĂ, Util
IMPORTANT! Noi prevederi ale Legii cetățeniei române: Ce trebuie să știi, dacă vrei să obții pașaportul României


Consulatul General al României la Bălți informează că, din toamna anului trecut, a intrat în vigoare o Ordonanță de Urgență a Guvernului României care modifică și completează Legea cetățeniei române nr. 21/1991.

Noile prevederi prelungesc termenul de depunere a jurământului de credință fața de România, de la 3 la 6 luni după data comunicării/aprobării ordinului președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) de aprobare a redobândirii cetățeniei române.

De asemenea, Ordonanța de Urgență prevede prelungirea de la 2 luni la 4 luni a termenului de completare a dosarelor depuse în vederea redobândirii cetățeniei române, la solicitarea ANC.

Această prevedere legală oferă posibilitatea prelungirii termenului de depunere a jurământului de credință, o singură dată, în cazuri temeinic justificate, numai dacă cererea este depusă în intervalul legal de 6 luni de la comunicarea/aprobarea ordinului ANC, și este însoțită de documente justificative.

Modificările aduse legii cetățeniei române prevăd și obligativitatea obținerii adeverinței de renunțare la cetățenia română în termen de 6 luni de la data comunicării ordinului președintelui ANC, pentru a nu atrage încetarea efectelor ordinului față de persoana în cauză.

Toate modificările și completările aduse Legea cetățeniei române nr. 21/1991 se regăsesc în OUG nr. 37/2015.

Sursa articolului: aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: