Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Câţi prieteni din lista de amici de pe Facebook ţi-ar sări în ajutor dacă ai avea o problemă

Câţi prieteni din lista de amici de pe Facebook ţi-ar sări în ajutor dacă ai avea o problemă

Categorie: ULTIMA ORĂ, Diverse
Câţi prieteni din lista de amici de pe Facebook ţi-ar sări în ajutor dacă ai avea o problemă


Chiar dacă pare că s-a format un fel de competiţie între utilizatorii de Facebook, de a acumula câţi mai mulţi prieteni online, concluziile unei cercetări vin să-i dezamăgească pe cei care consideră că se pot baza cu adevărat pe mulţi dintre oamenii din lista de amici.

Din sutele de prieteni, poate chiar mii, pe care îi avem pe Facebook, ne putem baza, în cazul în care ni s-ar întâmpla ceva grav şi am avea nevoie de ajutor, pe cel mult patru sau cinci persoane, în medie, a explicat Robin Dunbar, profesor de psihologie evolutivă la Universitatea Oxford, scrie adevarul.ro.

Acesta a condus o cercetare în urma căreia a aflat că există o legătură nesemnificativă între a avea o mulţime de prieteni pe Facebook sau, în general, pe reţelele sociale, şi a te putea baza în mod concret pe ajutorul lor.

Studiul s-a concentrat pe utilizatorii de Facebook care aveau, în medie, 150 de prieteni în listă. Dintre acestea, numai 14 persoane şi-au exprimat sentimentul de compasiune în mesajele postate atunci când ceva neplăcut sau grav s-a întâmplat. În medie, utilizatorii Facebook studiaţi consideră că numai 27% din prieteniile de pe Facebook sunt reale.

Cifrele relevate de studiu indică faptul că prieteniile din mediul virtual funcţionează după mecanismul celor din viaţa reală, dar acumularea în lista de prieteni a sute de persoane ne face să credem că avem mai mulţi amici apropiaţi decât este cazul, a punctat profesorul Robin Dunbar pentru The Independent.

„Până la urmă, totul se reduce la o limitare congnitivă pe care nici măcar avantajele şi progresul comunicării online nu o pot suplini, şi anume capacitatea nelimitată a reţelelor sociale. Practic, relaţiile adevărate de prietenie au nevoie, măcar ocazional, de interacţiune faţă în faţă pentru a fi menţinute”, a explicat cercetătorul.

Prietenii de pe Facebook au tendinţa de a se organiza în mai multe straturi, a mai arătat studiul. Între 4 şi 5 persoane se vor număra în primul „strat”, acestea fiind cele mai apropiate, pe care ne putem baza, următorul strat este format de un număr de aproximativ 15 persoane, următorul din 50, apoi 150 şi tot aşa.

Sursa articolului: aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: