Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » BREAKING NEWS/Declarația celor 7 PLDM-iști care vor vota un premier PD

BREAKING NEWS/Declarația celor 7 PLDM-iști care vor vota un premier PD

Categorie: ULTIMA ORĂ, Politică
BREAKING NEWS/Declarația celor 7 PLDM-iști care vor vota un premier PD


Șapte deputați PLDM anunță că vor vota un Guvern condus de un prim-ministru democrat, astfel vor face parte din noua majoritate parlamentară creată în Legislativ. Este vorba despre Vladimir Hotineanu, Ion Balan, Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari, Aliona Goța.

Declarație


Republica Moldova se află într-o criză fără precedent. Criza financiar-bancară s-a transformat în una politică și socială și riscă să aibă în perioada imediat următoare efecte dezastruoase asupra țării. Totodată, ținând cont de luptele geopolitice din regiune, continuarea crizei politice ar putea stopa pentru totdeauna direcția de integrare europeană a țării sau cel puțin pentru perioade nedeterminate.

Partidele politice care se opun vectorului european și pledează pentru avansarea cu pași rapizi spre est, pentru integrarea Moldovei într-o Uniune Vamală compromisă, dar și pentru federalizarea țării, își doresc aruncarea imediată a Republicii Moldova în alegeri anticipate și formarea ulterioară a unei noi majorități anti-europene. Federalizarea țării și întreg scenariul care se dorește a fi pus în aplicare ar însemna o catastrofă pentru cetățenii țării noastre.
Credem că în acest moment crucial Republica Moldova are nevoie de stabilitate mai mult ca oricând. Aceasta ar permite implementarea Agendei de Asociere la Uniunea Europeană, dezghețarea relațiilor cu partenerii externi, deblocarea resurselor financiare, atât de necesare pentru depășirea crizei economice, și, cel mai important, onorarea promisiunilor făcute cetățenilor Republicii Moldova.

În interiorul Partidului Liberal Democrat din Moldova, opiniile s-au divizat, cu regret, în două: o parte care susține scenariul opoziției și al unor eventuale alegeri anticipate și o alta, care consideră că trebuie să participe la formarea majorității parlamentare.

Ținând cont de angajamentele făcute în timpul campaniilor electorale anterioare, inclusiv din 2014, de crizele politice fără număr din ultimii șase ani, dar și de recomandările partenerilor externi, declarăm că susținem formarea unei majorități parlamentare în scopul implementării Agendei de Asociere și continuării cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Conștientizăm divizarea opiniei publice la acest subiect. Însă, considerăm că oferirea unei stabilității politice ar permite Republicii Moldova depășirea ciclurilor continue de crize politice din ultimii ani, implementarea promisiunilor făcute, readucerea ordinii în structurile de stat, dar și oferirea unei speranțe de dezvoltare pentru Moldova.

Momentul politic actual impune politicienii mai mult ca niciodată să plaseze cu adevarat interesele și a bunăstarea oamenilor deasupra interesului politic și de partid.

Suntem convinși că Republica Moldova trebuie să aibă un guvern format. Doar participând la această majoritate putem influența deciziile privind direcția de dezvoltare a țării. Dincolo de interesele politicianiste, de jocurile de imagine și de poziționarea politică, de încercările precedente, din start știut eșuate de formare a unui guvern, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de stabilitate, siguranță și de speranța unei schimbări reale spre mai bine.
Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ștefan Creangă, Nae-Simion Pleșca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari, Aliona Goța.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: