Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Proiectul de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni a fost discutat de premierul interimar cu reprezentanții BERD

Proiectul de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni a fost discutat de premierul interimar cu reprezentanții BERD

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Proiectul de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni a fost discutat de premierul interimar cu reprezentanții BERD


Proiectul de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni a fost discutat de prim-ministrul interimar Gheorghe Brega cu reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, cu care a avut astăzi o întrevedere.

Având în vedere importanţa proiectului menţionat pentru asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova, Gheorghe Brega a solicitat celor responsabili de implementarea acestuia să monitorizeze riguros toate aspectele ce vizează promovarea în termen a activităţilor aferente şi realizarea obiectivelor stabilite în strictă conformitate cu documentele aprobate în acest sens.

Potrivit Ministerului Economiei, recent a fost finalizat proiectul studiului de fezabilitate pentru construcția magistralei Ungheni-Chișinău. Acesta urmează să fie publicat la începutul anului 2016 şi supus discuţiilor publice, astfel încât la mijlocul anului viitor să fie posibilă demararea etapei de proiectare și construcție a conductei.

La rândul lor, reprezentanţii BERD au reconfirmat disponibilitatea de a sprijini Guvernul Republicii Moldova în modernizarea sectorului energetic, prezentând unele propuneri care ar asigura accelerarea procesului de punere în aplicare a proiectului în cauză.

Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog continuu pentru a complementa acţiunile necesare, în vederea realizării cu succes a proiectului care va permite diversificarea surselor de import de gaze în Republica Moldova.

Sursa articolului: aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: