Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Câte victime ale traficului de ființe umane au fost înregistrate în Moldova în 2018

Câte victime ale traficului de ființe umane au fost înregistrate în Moldova în 2018

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Câte victime ale traficului de ființe umane au fost înregistrate în Moldova în 2018


De la începutul anului 2018 în Republica Moldova au fost înregistrate 32 de victime ale traficului de ființe umane, dintre care 25 au fost femei. Toți au avut nevoie de asistență socială, medicală sau psihologică în urma celor întâmplate. Datele au fost prezentate de Comitetul național pentru combaterea traficului de ființe umane în cadrul unei ședințe de lucru.

În cadrul ședinței au fost analizate realizările din Strategia națională de prevenire și combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2020. Secretarul de stat al MSMPS, Viorica Dumbrăveanu a menționat că în primul trimestru al 2018, din numărul total de 32 victime ale traficului de ființe umane, toate au beneficiat de asistenţă socială, 31% – asistenţă medicală, 31% – asistenţă juridică, 25 % – asistență psihologică şi 3 % (1 victimă) – profesionalizare.

Comitetul național pentru combaterea traficului de ființe umane a menționat că Moldova a avansat cu o treaptă în clasamentul Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane și provocările existente în acordarea asistenței victimelor traficului de copii cu comportament deviant, ceea ce reprezintă un succes major în condițiile realității de azi, însă autoritățile naționale trebuie în continuare să sporească eforturile în domeniu.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: