Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » ÎN CENTRUL CAPITALEI VA FI RIDICAT ÎNCĂ UN BUST AL DOMNITORULUI ȘTEFAN CEL MARE

ÎN CENTRUL CAPITALEI VA FI RIDICAT ÎNCĂ UN BUST AL DOMNITORULUI ȘTEFAN CEL MARE

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
ÎN CENTRUL CAPITALEI VA FI RIDICAT ÎNCĂ UN BUST AL DOMNITORULUI ȘTEFAN CEL MARE


La propunerea ministerului Educației, Culturii și Cercetării, condus de Monica Babuc, în Chișinău urmează să fie edificat bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Bustul se prevede a fi edificat pe teritoriul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, mun. Chișinău, str. Sfatul Țării, 26.

„Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect privind edificarea bustului, pentru executarea și instalarea acestuia, precum și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din mijloacele financiare ale Asociației Obștești „Forum” și din mijloacele financiare provenite din donații și sponsorizări,” anunță Ministerul într-un proiect de hotărâre supus discuțiilor publice.

Bustul se propune a fi edificat în calitate de simbol al bărbăției, creștinismului, dragostei de țară și neam, calități prioritare în activitatea ofițerilor de protecție ai Serviciului.

În preajma monumentului care urmează a fi edificat vor fi organizate manifestații solemne a personalului, se vor desfășura acțiuni de protocol cu prezența demnitarilor, a conducătorilor și a angajaților Serviciilor de protecție din străinătate.

Proiectul hotărârii de Guvern este avizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanţelor, Centrul Național Anticorupție și Ministerul Justiției.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: