Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Constituția Republicii Moldova ar putea fi modificată

Constituția Republicii Moldova ar putea fi modificată

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Constituția Republicii Moldova ar putea fi modificată


Constituția Republicii Moldova ar putea fi modificată în scopul asigurării şi promovării condiţiilor de egalitate în exercitarea deplină a drepturilor şi libertăţilor fundamentale a persoanelor cu dizabilităţi. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat și avizat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Legii Supreme.
Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și se referă la modificarea noțiunii „handicapat” din articolele 50 şi 51 din Constituţia Republicii Moldova cu termenul „dizabilitate”.

Potrivit autorilor, odată cu ratificarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, Republica Moldova şi-a asumat angajamentul de implementare a prevederilor acesteia prin prisma ajustării legislaţiei naţionale la cerinţele convenţiei, care interzice discriminarea pe criterii de dizabilitate. De asemenea, recomandări în acest sens sunt incluse și în Raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor şi libertăţilor omului în Republica Moldova.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în ședință plenară. Potrivit procedurilor legislative, proiectele de legi constituţionale se dezbat în cel puţin două lecturi și se adoptă de către Parlament cu votul a două treimi din deputaţii aleşi.


Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: