Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Chiril Gaburici îndeamnă oamenii de afaceri din Emirate să investească și să privatizeze firme în Moldova

Chiril Gaburici îndeamnă oamenii de afaceri din Emirate să investească și să privatizeze firme în Moldova

Categorie: ULTIMA ORĂ
Chiril Gaburici îndeamnă oamenii de afaceri din Emirate să investească și să privatizeze firme în Moldova


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întâlnire bilaterală cu ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri, în timpul căreia cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea atragerii investiţiilor arabe în proiecte de infrastructură, agricultură, IT, transport avia.

Miniștrii au reiterat că relaţiile moldo-emirateze au un potenţial mare de dezvoltare și trebuie valorificat. Întâlnirea a avut loc în cadrul Forumului de afaceri moldo-emirian, care se desfășoară în perioada 9-10 mai, la Dubai.

Ministrul Chiril Gaburici a menţionat că una dintre principalele priorități ale Guvernului Republicii Moldova este atragerea investiţiilor străine şi crearea unui climat de afaceri atractiv pentru investitori și a relevat facilitățile de care pot beneficia aceștia.

„Ne dorim intensificarea cooperării comercial-economice și investiționale cu EAU și încurajăm companiile din Emiratele Arabe Unite să participe în activitatea zonelor economice libere, parcurilor industriale și parcului IT din Republica Moldova, care oferă condiţii atractive pentru investitorii străini. De asemenea, invităm companiile din EAU să participe la concursurile de privatizare a proprietății publice, unde vor fi expuse companii autohtone din diverse domenii”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În context, Chiril Gaburici a evidențiat sectoarele care s-au dezvoltat în ultimii ani și prezintă un interes sporit pentru investitorii străini, cum ar fi tehnologiile informaționale și automotive. Totodată, ministrul a îndemnat oamenii de afaceri din EAU să investească în domeniile cu oportunități mari de dezvoltare – transport avia, turism, agricultură, infrastructură.

La rândul său, ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Sultan bin Saeed Al Mansouri, a subliniat dezvoltarea remarcabilă a relațiilor bilaterale dintre Moldova și EAU, menționând interesul ambelor țări de a consolida cooperarea economică și comercială.

„Acest interes s-a manifestat prin semnarea mai multor acorduri de cooperare, orientate spre dezvoltarea unor parteneriate mai productive între Moldova și EAU. Una dintre cele mai importante acțiuni a fost semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică și tehnică, ce va duce relația dintre cele două state la un alt nivel”, a relevat Sultan bin Saeed Al Mansouri.

Oficialul a exprimat deschiderea pentru consolidarea parteneriatului economic cu Republica Moldova şi interesul investitorilor arabi de a dezvolta parteneriate în domenii de interes comun, precum infrastructura, agricultura, turismul, sectorul IT și cel energetic.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: