Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.

Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.

Categorie: ULTIMA ORĂ, Ștefan Vodă, Social
Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.


Peste 130 de copii din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă au fost instruiți de salvatori, pompieri și polițiști într-o tabără de vară din apropierea satului Cîrnățeni raionul Căușeni.

Elevii cu vârstă 16 -17 ani au învățat mai multe despre bazele securității vieții. Perioada de instruire a copiilor a început la data de 3 mai, iar pînă duminică minorii vor cunoaște mai multe despre activitatea pompierilor, salvatorilor, polițiștilor și vor deprinde tehnici de acordare a primului ajutor, reacționare corectă în situații de risc, tehnici de orientare și autoapărare.Deschiderea evenimentului a avut loc joi într-o atmosferă festivă.

Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.


Evenimentul este organizat sub egida Ministerului Afacerilor Interne și susținut financiar de Consiliul rational Căușeni.Copii care sunt integrați în școala bărbăției vor concura între ei la diferite probe sportive. Au fost organizate 10 concursuri, menite să dezvolte spiritul patriotic, spiritul de securitate, dar și spiritul artistic al copiilor. Școala Bărbăției” a început cu proba "Echiparea", unde participanții s-au întrecut la îmbrăcarea costumului de luptă a pompierilor, adică echiparea la viteză.

Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.


Echipele participante sânt formate din elevi cu vârsta cuprinsă între 16-17 ani, din 11 unități școlare din cele două raioane. Potrivit Direcției educație a raionului Căușeni în perioada desfășurării concursului elevii au fost eliberați de la ore. Potrivit organizatorilor în aceaștă școală copiii își vor dezvolta abilitățile de lucru în echipă, vor cunoaște cum pot supraviețui într-o situație excepțională și vor deprinde tehnici de apărare. Copii vor mai deprinde și reguli de acordare a ajutorului medical de urgență.

Mai mulți elevi din r. Ștefan Vodă și Căușeni au participat la ȘCOALA BĂRBĂȚIEI.


Activitățile patriotico – militare sunt organizate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale .Aici pentru pregătirea copiilor vor lucra angajați ai ministerului din cadrul Poliției de Frontieră, Inspectoratului General de Poliție și Serviciul Salvatori și Pompieri.Scopul „Școlii Bărbăției” este ca tânăra generație să cunoască mai multe despre activitatea pompierilor, salvatorilor, polițiștilor și vor deprinde tehnici de acordare a primului ajutor, reacționare corectă în situații de risc, tehnici de orientare și autoapărare.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: