Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Încă nu ți-ai luat permis de conducere? Află ce facilități au fost introduse

Încă nu ți-ai luat permis de conducere? Află ce facilități au fost introduse

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Încă nu ți-ai luat permis de conducere? Află ce facilități au fost introduse

Rezultatul la proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi valabil timp de un an. Acest lucru este prevăzut de o hotărâre de Guvern, publicată astăzi în Monitorul Oficial. Până acum, perioada de valabilitate era de 90 de zile, transmite IPN.

Dacă, în decurs de un an, cei care vor să obțină permisul nu vor reuși să susțină proba practică, inclusiv subprobele poligon și pe traseu, ei vor fi nevoiți să susțină repetat examenul teoretic.

Totodată este publicat și modelul permisului de conducere internațional. Acesta se va elibera, în baza permisului de conducere național, pe un termen de până la trei ani, cu condiția ca acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național.

Recent, Agenția Servicii Publice a modificat rutele la proba practică, subproba pe traseu, a examenului pentru obținerea permisului de conducere, reducând numărul rutelor de examinare, de la zece la cinci, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E și D. Noul sistem permite examinarea a trei candidați pe o rută fără a reveni la punctul de pornire. Lungimea unei rutei s-a mărit până la 21 km, față de aproape 8 cât era până acum, iar fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km.


Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: