Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » În Suedia partenerii vor fi obligați prin lege să primească un consimțământ înainte de a face sex. Au început a apărea primele aplicații mobile

În Suedia partenerii vor fi obligați prin lege să primească un consimțământ înainte de a face sex. Au început a apărea primele aplicații mobile

Categorie: ULTIMA ORĂ, Externe
În Suedia partenerii vor fi obligați prin lege să primească un consimțământ înainte de a face sex. Au început a apărea primele aplicații mobile


Începând cu luna iulie a acestui an, în Suedia, partenerii vor fi obligați prin lege să primească un consimțământ unul de la altul înainte de a face sex. Aprobarea se va face fie oral, fie în scris. În acest context, dezvoltatorii de aplicații își propun să reglementeze relațiile intime prin intermediul tehnologiilor, scrie Bani.md.

LegalFling este o aplicație olandeză, care creează un pseudo-contract , prin care te asiguri că partenerul este de acord să întrețină relații intime cu tine. Utilizatorul trimite o solicitare, iar după ce notificarea a fost primită, cel de-al doilea utilizator poate accepta sau refuza propunerea.

Dezvoltatorii dau asigurări că în cazul unui proces, investigația poate fi efectuată în baza acestor date însemnate prin intermediul aplicației.

De altfel, pe lângă manifestarea consimțământului cu referire la actul sexual, utilizatorii pot seta lista preferințelor sexuale, ceea ce sunt dispuși să facă și ce nu, utilizarea metodelor de contracepție, lexicul obscen și alte detalii.

Deși poate fi utilă pentru o aventură de o noapte, autorii aplicației spun că aceasta ar putea ajuta și relațiilor de lungă durată.

Într-o declarație oficială, firma olandeză spune că „sexul ar trebui să fie distractiv și sigur, dar în ziua de astăzi multe lucruri pot lua o întorsătură nedorită”.

Prin intermediul LegalFling se încheie un acord cu greutate juridică, astfel orice încălcare a acestuia este considerată infracțiune.

Aplicația este concepută nu doar pentru a te proteja împotriva hărțuirii sexuale, ci și pentru a te proteja de o eventuală răzbunare a partenerului. După despărțire, adesea sunt încărcate în mediul online imagini și videoclipuri, iar victimele acestui tip de agresiune trebuie să solicite eliminarea fișierelor prin intermediul instanței. Uneori, daunele morale sunt ireversibile. Există cazuri când victimele au recurs la suicid.

Legal Fing nu este singura aplicație de acest gen.

SaSie este o aplicație prin care se poate încheia un contract electronic. Consimțământul este susținut de o semnătură digitală și fotografiile actelor de identitate. Documentul este trimis pe adresa de email a partenerilor sub forma unui fișier protejat cu parolă. Contractul poate fi, de asemenea, anulat. Aplicația este destinată în primul rând studenților din SUA, unde, potrivit statisticilor, fiecare a cincea fată suferă de violență sexuală.

Pentru cei care nu au încredere în semnăturile electronice, există aplicația WeConsent: aici consimțământul este înregistrat în format video. Fiecare parte își fixează poziția pe telefonul cu cameră, apoi aceste videoclipuri sunt codificate și stocate pe serverul aplicației, unde organele de stat pot avea acces, în caz de necesitate.

Un serviciu similar - Yes to Sex, folosește drept probă a consimțământului – mesaje audio. Părțile au 25 de secunde pentru a-și confirma dorința, capacitatea și consimțământul față de relație. Ca bonus, puteți specifica în ce stare sunteți. Înregistrarea este salvată pe server împreună cu data și locația. Aceasta poate fi accesată de către instanță.

Criticii acestor servicii notează: contractele digitale, sub orice formă, nu garantează că consimțământul nu a fost dat prin amenințări. Utilizatorii mai romantici se plâng că astfel de aplicații ucid pasiunea. Pe de altă parte, atunci când ajungi în instanță, nu prea îți aduci aminte de dragoste.Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: