Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Un singur profesor și niciun elev! Așa arată redeschiderea școlii din Țepilova, Soroca

Un singur profesor și niciun elev! Așa arată redeschiderea școlii din Țepilova, Soroca

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Un singur profesor și niciun elev! Așa arată redeschiderea școlii din Țepilova, Soroca

La 9 ianuarie, Şcoala de la Țepilova, sat din comuna Ocolina, raionul Soroca, și-a reluat activitatea pentru elevii din clasele primare. Instituția este una din cele două școli despre care Ministerul Educației anunța în decembrie că va fi redeschisă, pentru că analiza procesului de optimizare a școlilor desfășurat în ultimii șapte ani a scos la iveală existența mai multor probleme.

Surprinzător sau nu, în primele zile după redeschidere la școală a venit un singur cadru didactic și doar câțiva elevi, de-ți ajunge să-i numeri pe degete.

„În prima zi de studii, la lecții au venit cinci elevi. A doua zi am găsit la școală un singur elev și directoarea, unicul cadru didactic al instituției. Joi, 11 ianuarie, când a sunat clopoţelul nu a venit nici un elev”, scrie Observatorul de Nord.

O altă școală care a fost anunțat că se va redeschide după 1 ianuarie 2018 este școala din Fârlădeni, Hâncești. Școala primară din Bolohani, r. Orhei, va fi redeschisă din 1 septembrie 2018.

„Am elaborat patru grupuri de indicatori care veneau să ne arate care a fost impactul optimizării școlilor, din punct de vedere economic, psihologic și asupra localităților. Cu ajutorul primăriilor și direcțiilor de învățământ, am analizat acest proces care s-a produs ultimii șapte ani. Am ajuns la concluzia că există mai multe școli, mai ales primare, care pot și trebuie să fie redeschise”, declara în decembrie ministrul Educației, Monica Babuc.

După ce a anunțat ce școli își vor deschide din nou porțile pentru discipoli, Babuc a mai spus că în primăvara acestui an se va anunța o listă suplimentară de școli care vor fi redeschise.

În ultimul an în Republica Moldova s-au închis 49 de școli. Este vorba de 24 de școli primare, 23 de gimnazii, 1 liceu și 1 școală pentru copii cu deficienţe în dezvoltarea intelectuală sau fizică. Totodată, 4 unități au fost transformate din gimnazii în școli primare, 14 licee au devenit gimnazii, iar în Chișinău a fost deschis un liceu nou.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: