Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Republica Moldova și Ucraina lansează controlul comun în punctul de trecere temporar ”Palanca”

Republica Moldova și Ucraina lansează controlul comun în punctul de trecere temporar ”Palanca”

Categorie: ULTIMA ORĂ, Ștefan Vodă, Economic
Republica Moldova și Ucraina lansează controlul comun în punctul de trecere temporar ”Palanca”


Persoanele care vor traversa frontiera moldo-ucraineană prin punctul de trecere a frontierei ”Palanca” vor fi supuse unui singur filtru de control, iar timpul de așteptare în vamă se va reduce cu circa 20 %. Aceasta este posibil odată cu lansarea controlului comun în punctul de trecere instituit temporar, care va fi realizat de către autoritățile vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

Reieșind din constrângerile actuale de infrastructură legate de construcția noului punct de trecere a frontierei, de această facilitate vor beneficia în continuare doar unitățile de transport a cărora masă de încărcare nu depășește 3,5 tone, precum și microbuzele cu până la 22 de locuri. Iar după darea în exploatare a noului punct de trecere a frontierei, preconizată pentru finele anului 2018, acesta va fi deschis pentru toate categoriile de unități de transport, iar capacitatea de perfectare a acestuia se va dubla, estimându-se ca numărul vehiculelor procesate să se cifreze la cca 570 000.

Evenimentul de lansare a controlului comun în punctul de trecere temporar a avut loc astăzi, în prezența conducătorilor autorităților vamale și de frontieră ale Republicii Moldova și Ucrainei, șefului Misiunii de Asistență la Frontieră pentru Republica Moldova și Ucraina, Slawomir Pichor, Managerului de programe din cadrul Programului Națiunilor Unite Dezvoltare în Republica Moldova, Alla Skvorțova, Ambasadorului Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatîșin, precum și a reprezentanților autorităților publice locale.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: