Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » 39 de proiecte investiționale și de asistență tehnică sunt gestionate de ministerul Agriculturii

39 de proiecte investiționale și de asistență tehnică sunt gestionate de ministerul Agriculturii

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
39 de proiecte investiționale și de asistență tehnică sunt gestionate de ministerul Agriculturii


Nivelul realizării proiectelor investiționale în domeniul agriculturii a fost discutat în cadrul audierilor publice, organizate în ședința de marți, 28 noiembrie, a Comisiei agricultură și industrie alimentară. Procedura de control parlamentar asupra implementării legislației este una prioritară a sesiunii parlamentare curente.

Viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca a raportat că actualmente, Ministerul gestionează sau este partener în 39 de proiecte investiționale sau de asistență tehnică în domeniul agricol. ”Ultimele două proiecte au fost semnate săptămâna trecută cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO)”, a precizat viceministrul.

Reprezentantul Proiectului ”Creșterea productivității alimentare și asistență pentru fermierii neprivilegiați”, Vlad Loghin a menționat că în cadrul proiectului cunoscut sub denumirea de 2KR a fost facilitat accesul a circa 5 mii de producători agricoli cu resurse financiare limitate la tehnica agricolă modernă și performantă. ”Proiectul, finanțat în baza unui grant în valoare de peste 2 mlrd de yeni japonezi oferit de Guvernul Japoniei, este în derulare din anul 2001, iar în prezent are șase programe în implementare. În cadrul acestuia au fost achiziționate peste 7600 de unități de tehnică agricolă”, a spus raportorul.

Directorul Proiectului Mac-P al Băncii Mondiale, Liviu Gumovschi a vorbit despre cele trei componente ale proiectului, în valoare de 47 mln dolari SUA, care se implementează în perioada 2012 -2019. Acestea se referă la siguranța alimentelor, accesul la piețe a producătorilor și investiție în tehnici prietenoase mediului.

Directorul Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (UCIP-IFAD), Victor Roșca a informat despre proiectele IFAD 6 și IFAD 7, aflate actualmente în derulare.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: