Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Oportunități economice oferite de Republica Moldova, prezentate la București. Declarații în cadrul conferinței „Excelență în business” / VIDEO

Oportunități economice oferite de Republica Moldova, prezentate la București. Declarații în cadrul conferinței „Excelență în business” / VIDEO

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
 Oportunități economice oferite de Republica Moldova, prezentate la București. Declarații în cadrul conferinței „Excelență în business” / VIDEOCamera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România a organizat la București, vineri, 13 octombrie 2017, „Excelență în Business”, un eveniment de promovare a oportunităților economice oferite de către Republica Moldova.

În cadrul Forumului ,,Excelență în business” s-a vorbit despre aspectele colaborării bilaterale în diferite domenii, inclusiv comerț, industrie, energetică, agricultură, transporturi, etc, precum și extinderea cooperării transfrontaliere, privind protecția consumatorului, turism și altele. S-a convenit înființarea unui grup comun de lucru, specific domeniului IMM și mediului de afaceri la nivel de experți în cadrul comisiei mixte, care se va reuni în mod alternativ la Chișinău și București.

Octavian Calmîc - Ministru al Economiei și Infrastructurii

Am transmis, în cadrul Forumului ,,Excelență în business”, că Moldova are un deosebit potențial investițional. Unul dintre argumente a fost că avem semnate importante acorduri de comerț, ceea ce ne oferă acces liber al bunurilor și serviciilor pe o piață de aproximativ 900 de milioane de oameni. Am prezentat în cadrul evenimentului măsurile pe care le-am luat pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, în scopul atragerii de investiții și, implicit, al creării de noi locuri de muncă pentru moldoveni.

Gheorghe Șimon - Ministrul român al Economiei

Am semnat alături de ministrul Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmîc, protocolul celei de-a 10-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică România-Republica Moldova. Lucrările Comisiei s-au desfășurat la București, informându-ne reciproc asupra evoluției relațiilor economice în vederea consolidării şi creşterii economiilor naţionale, cu accent pe proiectele de interconectare a reţelelor de gaze naturale şi energie electrică în care sunt implicate Transgaz și Transelectrica.

Am convenit de comun acord ca sesiunea a 11-a a Comisiei mixte interguvernamentale să se desfășoare la Chișinău, în anul 2018, urmând să stabilească perioada exactă prin canalele diplomatice.

Amintim că, Guvernul României a aprobat desemnarea ministrului Gheorghe Șimon ca președinte al părții române în Comisia interguvernamentală de colaborare economică România - Republica Moldova. Alături de vicepremierul și ministrul Economiei din Republica Moldova, Octavian Calmîc, a prezidat, la București, a 10-a reuniune a Comisiei, iar la finalul sesiunii de lucru s-a semnat un protocol de cooperare.

Andrei Crigan, directorul General al AOAM

„Așa cum am spus, si acum susțin același lucru. Relațiile dintre cele două țări devin tot mai puternice. România este principala piață de desfacere pentru mărfurile moldovenești. Vrem ca această bună relație dintre țările noastre să avanseze și mai mult.”
Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: