Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Moldova şi Ucraina îşi intensifică colaborarea

Moldova şi Ucraina îşi intensifică colaborarea

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
Moldova şi Ucraina îşi intensifică colaborarea


Republica Moldova şi Ucraina îşi vor intensifica colaborarea. Asta după ce astăzi, 6 octombrie, în cadrul unei vizite oficiale întreprinse la Chişinău de prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, a fost semnată Foaia de parcurs pentru dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2018.
Potrivit Guvernului, documentul stabilește direcțiile prioritare pe agenda bilaterală și exprimă intenția fermă a celor două state de a continua colaborarea în implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

Republica Moldova și Ucraina își vor intensifica colaborarea și în domeniul economic. În acest sens, pe parcursul anului viitor vor fi stabilite posibilitățile de dezvoltare în comun a procesului de producție și exportul ulterior al produselor pe piața Uniunii Europene. În același timp, va fi asigurată în continuare activitatea eficientă a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborarea comercial-economică.

Menționăm că premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, se află astăzi, 6 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova. Cu această ocazie, prim-ministrul Ucrainei și-a exprimat satisfacția de a întreprinde, pentru prima dată, o vizită în Republica Moldova și a apreciat relațiile foarte bune dintre cele două ţări.

„Puterea noastră constă în relații bune, în cooperare. Republica Moldova este un partener economic foarte bun pentru Ucraina și sarcina noastră este de a asigura integrarea infrastructurii. Vom continua să îmbunătățim și climatul investițional pentru a favoriza dezvoltarea în continuare a comerțului”, a declarat Volodimir Groisman.

În context, premierii celor două țări au îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să lucreze cât mai mult întru binele ambelor state, subliniind că Republica Moldova și Ucraina au priorități similare și viitorul celor două state este în Uniunea Europeană.

Menționăm că, potrivit Guvernului, tot astăzi, au mai fost semnate acordurile bilaterale privind readmisia persoanelor cu şedere ilegală, împreună cu protocolul de implementare a acestuia, și cel privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: