Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Japonia va vâna balene „de dragul științei”

Japonia va vâna balene „de dragul științei”

Categorie: ULTIMA ORĂ, Externe
Japonia va vâna balene „de dragul științei”


Japonia a făcut public anunţul că va relua operaţiunile de vânătoare a balenelor în Oceanul Antarctic pe motiv de colectare „a datelor ştiinţifice”. Anunţul a atras numeroase critici din partea organizațiilor de protejare a mediului înconjurător din ţară şi din afara ei.


În documentele înaintate Comisiei Internaţionale pentru vânătoarea de balene (IWC), Joji Morishita, comisarul IWC pentru Japonia, a declarat că naţiunea sa va începe un nou program de vânătoare de balene în Oceanul Antarctic, cunoscut, de asemenea, şi sub numele de Oceanul de Sud sau Oceanul Austral. Planul său include capturarea a 333 de balene Minke (balena ştiucă) pe an, începând din 2016, scrie descoperă.ro cu referire la Science Alert.

„Pentru a realiza conservarea resurselor este important de înţeles şi de anticipat efectele anumitor factori, spre exemplu, schimbările climatice. Din perspectivă ştiinţifică, trebuie să obţinem o înţelegere corectă a numeroaselor aspecte ale ecosistemului marin antarctic inclusiv şi dinamica animalelor, prin colectarea, acumularea, şi analiza datelor ştiinţifice”, este un citat din planul Japoniei de vânătoare a balenelor.

Operaţiunea anterioară a Japoniei cu privirea la vânătoarea balenelor din Oceanul Antarctic s-a încheiat după pronunţarea unei hotărâri emise de Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) în martie 2014. Japonia a susţinut că vânătoarea de balene a fost justificată din motive de cercetare în cadrul Convenţiei internaţionale din 1946 pentru reglementarea vânătorii de balene. Instanţa s-a pronunţat, însă, constatând că numai două studii apărute în urma unei vânători de un deceniu, soldată cu moartea a 9 specimene, a fost un masacru prea mare.

"În lumina faptului că programul de cercetare a avut loc în 2005, şi a implicat uciderea a circa 3.600 de balene Minke, producţia ştiinţifică pare limitată până în prezent", a declarat judecătorul, Peter Tomka din Slovacia.

În ciuda hotărârilor luate de CIJ, Japonia a anunţat acum că va reîncepe vânătoare de balene în Oceanul Antarctic cu un nou program ce fost modificat - decizie care a fost întâmpinată cu furie din partea unor grupuri de conservare şi reprezentanţi ai altor naţiuni care sunt parte la moratoriu IWC privind vânătoarea comercială a balenelor.

Sursa articolului:aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: