Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Constantin Oboroc face dezvăluiri TARI despre Mircea Snegur şi culisele politice din 1989-1996

Constantin Oboroc face dezvăluiri TARI despre Mircea Snegur şi culisele politice din 1989-1996

Categorie: ULTIMA ORĂ, Diverse
Constantin Oboroc face dezvăluiri TARI despre Mircea Snegur şi culisele politice din 1989-1996


Televiziunea Naţională Moldova 1 a redifuzat o emisiune plină de dezvăluiri deosebit de preţioase, făcute de cunoscutul om politic Constantin Oboroc.

Fost prim-viceprim-ministru în Guvernele lui Mircea Druc (1990-1991) şi Valeriu Muravschi (1991-1992), apoi consilier al Preşedintelui Mircea Snegur, Constantin Oboroc este personalitatea onestă şi curajoasă, care ni l-a demontat şi evacuat pe Lenin din Piaţa Marilor Adunări Naţionale, iar în 26 august 1991, când mulţi eroi de pe scena politică de la noi fugiseră din R. Moldova sau tremurau ca varga prin tot felul de vizuini, a plecat la Moscova, capitala puciştilor, ca să le spună că Moldova nu mai vrea să rămână în kolhozul URSS şi alege Independenţa!

Emisiunea TVM se numeşte Destine de colecţie, autoare – Corina Cojocaru, şi este cu adevărat una de Colecţie pentru istoria noastră recentă. Filmările sunt frumoase şi pentru că au avut loc în s. Vărzăreşti, Nisporeni, acasă la protagonistul emisiunii, astfel încât îl veţi putea cunoaşte şi pe omul gospodar, cu mâini de aur, Constantin Oboroc, alături de soţia sa Valentina, o femeie de rară fineţe şi înţelepciune.

Repere ale discuţiei din cadrul emisiunii Destine de colecţie de la Moldova 1 TV:

dezvăluiri despre şedinţele Parlamentului din august 1989, care au culminat cu oficializarea Limbii Române în Moldova sovietizată; dedesubturi despre cum a reuşit Moldova să boicoteze Referendumul Unional de păstrare a URSS din martie 1991; cum a fost demontat şi evacuat Lenin din centrul Chişinăului; iniţiativa din a. 1995 privind introducerea sintagmei Limba Română în Constituţia R. Moldova, cum au fost pierdute alegerile prezidenţiale din 1996; frustrările şi trădările Preşedintelui Mircea Snegur; mistificarea adevărului în Memoriile fostului prezident…

Cei, cărora le pasă de destinul nostru colectiv, de Moldova, de ceea ce se făcea sau uneltea în culisele puterii din perioada 1989-1996, cei care mai cred că în politică pot activa oameni integri şi patrioţi sinceri, pe care îi avem printre noi, TREBUIE să privească această emisiune, din care vor afla multe, multe dintre trădările ce s-au făcut la începuturile Independenţei, despre politicienii şi partidele lor imorale de pe arena publică de astăzi, dar şi despre ce ne împiedică să ducem la bun sfârşit ce-am început în 1989 şi să trăim şi noi omeneşte, cu capul sus!

Vizionare de folos!

Constantin Oboroc – dezvăluiri despre Mircea Snegur la „Destine de colecţie”, TVMSursa : flacaratv
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: