Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Propagandă politică în şcoli: Elevii din Ungheni și Strășeni au agende cu mesaje PD-iste

Propagandă politică în şcoli: Elevii din Ungheni și Strășeni au agende cu mesaje PD-iste

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică
Propagandă politică în şcoli: Elevii din Ungheni și Strășeni au agende cu mesaje PD-iste


Mai mulți părinți din raioanele Ungheni și Strășeni au sesizat că pe prima pagină a agendelor copiilor lor, procurate de către ei, apar mesaje de felicitare ale președinților PD de raioane și clădirile consiliilor raionale. Jurnaliștii de la Jurnal de Chişinău au întrebat autoritățile cum se face că propaganda PD este răspândită până şi în şcoli, iar acestea se încurcă în declarații.

„Nu înțeleg de ce pe prima pagină e președintele raionului?”, „E o mare prostie a președinților de raion. Unde e Creangă, Eminescu, Vieru?”, „Nu înțeleg care este obiectivul acestor agende? Sper că au fost făcute cu acordul plătitorului de taxe, cu banii valorificați. În loc de acest mesaj cu iz electoral ar fi putut fi cumpărate hârtie igienică și săpun pentru o școală, ceea ce ar fi îmbunătățit condițiile sanitare sau s-ar fi putut reconstrui o toaletă în una din școlile sau grădinițele din raion”, scrie indignat un alt părinte care susține că a plătit din primăvară pentru aceste agende cu bucluc.

Autoritățile se încurcă în declarații despre sursa banilor din care au fost procurate agendele. În timp ce unele autorități declară că „au bani”, părinții sunt cei care au achitat și agendele, și reparația în școli.

Veronica Pungă, directoare adjunctă a Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din Străşeni,spune că banii au fost alocați de Consiliul raional şi că o agendă a costat 22 de lei. „Avem clase gimnaziale și liceale, toți elevii au astfel de agende. Sunt foarte bune, le plac copiilor”, ne-a spus Pungă.

La rândul ei, secretara aceleiaşi instituţii de învăţământ ne-a comunicat că agendele au fost achitate din bugetul şcolii. Șefa Direcţiei generale învăţământ Străşeni, Iulia Certan, ne-a declarat că agendele personalizate sunt un cadou din partea Consiliului Raional Strășeni pentru 1 septembrie. „A fost o conlucrare frumoasă cu Editura Lyceum, cu directorii de instituții de învăţământ și Consiliul raional. Toate cheltuielile au fost asumate de către consiliul raional”, a precizat Certan.

Aceasta şi-a dat cu părerea că este „normal” ca în agenda unui elev să existe mesajul de felicitare al președintelui unui raion. Solicitând informații de la specialistul coordonator al Fondului de manuale din cadrul Direcției generale de învățământ Strășeni, Anghelina Drăguțan, am aflat că cheltuielile au fost suportate de către direcție.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: