Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » ZIUA LIMBII ROMÂNE a prins culoare și în orașul Ștefan Vodă.

ZIUA LIMBII ROMÂNE a prins culoare și în orașul Ștefan Vodă.

Categorie: ULTIMA ORĂ, Ștefan Vodă, Educație și Cultură
ZIUA LIMBII ROMÂNE a prins culoare și în orașul Ștefan Vodă.


Ultima zi de vară , 31 august este ZIUA LIMBII ROMÂNE. În orașul Ștefan Vodă sa organizat un miting de comemorare a poetului și profesorului Alexei Mateevici care a scris versurile actualulului IMN a Republicii Moldova - Limba NOASTRĂ cea Română în 1917 și a publicat această lucrare în revista CUVÂNT MOLDOVENESC.

Mai multe oficialități au venit la această sărbătoare, au adus omagiu lui Alexei Mateevici participând la slujba de pomenire care sa oficializat în fața bustului lui Mihai Eminescu din orașul Ștefan Vodă de către preotul - PAROH Vadim Dimitrenco de la Biserica cu hramul Binecredinciosul Domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt.

ZIUA LIMBII ROMÂNE a prins culoare și în orașul Ștefan Vodă.


După partea solemnă a manifestării, toți cei prezenți au depus flori în semn de înaltă recunoștință față de această sărbătoare și inclusiv personalității Alexei Mateevici, și Mihai Eminescu.

- Alexandru Topolenco : Această personalitate Alexei Mateevici, este un stâlp al dreptății neamului nostru, deoarece prin poeziile sale care le-a recitat pe front și le-a publicat în reviste, a demonstrat întregii societății că neamul nostru este unul UNITAR. La o vârstă frumoasă a plecat la domnul, se presupune că ar fi fost lichidat de către serviciile secrete, și e păcat că oamenii de cultură și de valoare au asemenea sfârșit.

- Nicolae Coșulschi : În aceste momente de grea cumpănă, poporul nostru trebuie să conștientizeze că unica noastră salvare din criza în care ne aflăm este UNIREA dintre noi.

Sursa : stefanvoda.info
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: