Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Ucraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri

Ucraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
Ucraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuriUcraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pe teritoriul său. Decizia respectivă a fost atinsă în cadrul ședinței grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău.

Membrii grupului de lucru au analizat situația privind funcționalitatea podului Unguri-Bronița, aflat la frontiera moldo-ucraineană, și au constatat că acest obiect este gata pentru a fi deschis spre exploatare pentru autoturisme si autocare.

Examinând subiectul traseului Basarabeasca-Berezino, partea ucraineană a propus colegilor din Republica Moldova expedierea unei adresări comune partenerilor de dezvoltarea privind finanțarea unui studiu de fezabilitate privind funcționalitatea acestui segment de cale ferată, care ar permite trenurilor de marfă din țara noastră să ajungă până în porturile din sudul Ucrainei. În total, urmează a fi restabiliți circa 20 km de cale ferată pe teritoriul Ucrainei şi 1,5 km pe teritoriul Moldovei.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul aceleiași ședințe a fost parafat textul Protocolului cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, semnat la Chișinău la 20 martie 1993.

Analizând colaborarea bilaterală în domeniul transportului aerian părțile au convenit ca Autoritățile Aeronautice ale Republicii Moldova și Ucrainei să se întrunească în timpul cel mai apropiat pentru a definitiva unele aspecte tehnice ale textului Acordului privind serviciile aeriene, în rezultatul căruia va avea loc liberalizarea pieței transportului aerian între Republica Moldova și Ucraina.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: