Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Abandonați de statul român. Zeci de mii de români cu acte obţinute legal în ţara noastră nu pot primi cetăţenia română.

Abandonați de statul român. Zeci de mii de români cu acte obţinute legal în ţara noastră nu pot primi cetăţenia română.

Categorie: ULTIMA ORĂ, Externe
Abandonați de statul român. Zeci de mii de români cu acte obţinute legal în ţara noastră nu pot primi cetăţenia română.


Zeci de mii de oameni cu acte obţinute legal în ţara noastră nu pot primi cetăţenia română. Motivul, spun ei, este o lege ambiguă, care este interpretată după ureche de autorităţi. Între timp, adevărate reţele mafiote se îmbogăţesc pe seama celor care încearcă disperaţi să îşi obţină documentele.

Principalii afectaţi de lacunele legii sunt tinerii basarabeni. Autorităţile refuză să le reînnoiască documentele după expirare, cu toate că acestea sunt obţinute conform legii.

Problema, spun cei aflaţi în această situaţie, este că unele instituţii îi recunosc ca cetăţeni, în timp ce altele le spun că stau ilegal în România.

Nadia este studentă la Universitatea din Bucureşti de doi ani. Pentru că nu are cetăţenie, ea nu se poate angaja şi nici nu are asigurare medicală.

Cum cei fără cetăţenie nu se pot angaja, singura lor alternativă este…munca la negru.

Între timp, reţelele de samsari fac bani grei pe seama celor care sunt oamenii nimănui.

Un deputat de la Partidul Mişcarea Populară, care a făcut mai multe interpelări în Parlament pe această problemă, spune că vina e a Ministerului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei a elaborat un proiect de lege care ar reglementa situaţia, însă, în momentul de faţă, este în faza de dezbatere publică. Oamenii ameninţă cu proteste dacă problema nu se rezolvă în câteva luni.

În această situaţie sunt acum peste 10 mii de persoane.Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: