Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Noi prevederi ale Regulamentului circulației rutiere intră în vigoare MÂINE: Care va fi noua limită de viteză pe drumurile din R. Moldova

Noi prevederi ale Regulamentului circulației rutiere intră în vigoare MÂINE: Care va fi noua limită de viteză pe drumurile din R. Moldova

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Noi prevederi ale Regulamentului circulației rutiere intră în vigoare MÂINE: Care va fi noua limită de viteză pe drumurile din R. Moldova


Hotărârea ce prevede aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în Regulamentul circulaţiei rutiere va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și, prin urmare, vor intra în vigoare.

Potrovot „Moldpres”, printre noile modificări se numără sancţionarea conducătorilor auto agresivi, dar şi excluderea prevederii ce obligă conducătorii să prezinte inspectorilor rutieri polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA). În urma modificărilor operate, instructorii auto vor trebuie să prezinte, la solicitare, certificatul de atestare profesională care le acordă dreptul de a instrui.

Cele mai importante modificări ţin de majorarea vitezei maxime admise şi noi reguli pentru trecerile de pietoni nesemnalizate. Conform hotărârii, limita de viteză în afara localităţilor, pe anumite sectoare de drum, va fi majorată de la 90 km/h la 110 km/h pentru autoturismele și autocamioanele cu masa maximă autorizată ce nu depășește 3,500 kg, iar pentru camioanele cu masa maximă mai mare de 3,500 kg, precum și pentru cele care tractează o remorcă, limita de 70 km/h va putea fi majorată pînă la 90 km/h.

În cazuri de precipitaţii abundente, ceaţă sau atunci cînd drumurile sînt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă sau piatră cubică umedă, viteza maximă admisă în afara localităţilor va fi cu cel puţin 20 km/h mai mică.

Documentul mai stabileşte că şoferii vor trebui să cedeze trecerea pietonilor care se află pe marginea carosabilului şi intenţionează să traverseze strada. În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni.

Modificările operate în regulament mai stabilesc că staţionarea vehiculelor în afara locurilor special amenajate sau amplasarea lor astfel încât să îngreuneze circulaţia pietonilor va fi interzisă. Nu se va permite nici staţionarea automobilelor cu motorul pus în funcţiune.

O prevedere nouă în regulament se referă la admiterea în trafic a motocultoarelor. Pentru a putea circula pe drumurile publice, acestea vor trebui să fie echipate cu frînă la remorcă şi elemente de semnalizare speciale. Motocultoarele nu vor avea acces pe drumurile modernizate în cazul în care în direcţia de deplasare există un drum rudimentar şi nu vor putea transporta obiecte de depăşesc lungimea şi lăţimea remorcii.


Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: