Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Amenzi usturătoare pentru cei care prestează servicii muzicale, foto și video la petreceri

Amenzi usturătoare pentru cei care prestează servicii muzicale, foto și video la petreceri

Categorie: ULTIMA ORĂ, Ștefan Vodă, Economic
Amenzi usturătoare pentru cei care prestează servicii muzicale, foto și video la petreceri


Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că persoanele care prestează servicii foto, video și muzicale cad sub incidența activității de întreprinzător și de aceea trebuie să plătească impozite.

Potrivit legislației, orice activitate, cu excepția muncii efectuate în baza contractului de muncă, desfășurată de către o persoană, „având drept scop obținerea venitului, sau în urma desfășurării căreia, indiferent de scopul activității, se obține venit se califică a fi activitate de întreprinzător”. Ca urmare, muzicienii sau cei care prestează servicii foto și video ar trebui să se înregistreze în calitate de întreprinzător individual sau societate cu răspundere limitată, relatează Moldpres.

Fiscul mai remarcă că „activitatea din domeniul deservirii muzicale a ceremoniilor, inclusiv regizarea ceremoniilor conform legislaţiei în vigoare, la dorința persoanei respective (muzicantului sau regizorului de ceremonii), poate fi desfăşurată și în baza patentei de întreprinzător. În acest context, solicitantul, pentru procurarea patentei de întreprinzător, depune cerere la Direcția deservire fiscală teritorială pe raza căruia îşi are domiciliul sau la locul de desfăşurare a activităţii.

SFS precizează că desfășoară cu regularitate acțiuni de verificare a persoanelor fizice ce prestează servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor. Astfel, în perioada lunii mai a anului curent, inspectorii fiscali au desfășurat controale și au întocmit 61 de procese verbale pentru desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrare la Camera Înregistrării de Stat sau la o altă autoritate publică competentă conform legii. În consecință, fiscul va aplica sancțiuni contravenționale în sumă de 91.500 lei.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: