Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Circa 1700 locuri de muncă oferite tinerilor la Târgul locurilor de muncă

Circa 1700 locuri de muncă oferite tinerilor la Târgul locurilor de muncă

Categorie: ULTIMA ORĂ, Oportunități
Circa 1700 locuri de muncă oferite tinerilor la Târgul locurilor de muncăAstăzi, 24 mai curent, a avut loc deschiderea Forului meseriilor/profesiilor/ în cadrul căruia se desfășoară Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, care este la a VII-a ediție. Evenimentul este organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sub egida Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Educației.
Forul meseriilor/profesiilor și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților liceelor și gimnaziilor, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor angajate care doresc să-și schimbe locul de muncă. La eveniment tinerii au posibilitatea de a se familiariza cu instituțiile de învățământ, cu posibilitățile de însușire a unei profesii, meserii, specialități, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate. De asemenea, Forumul contribuie la schimbul de informații privind cererea pe piața muncii și oferta instituțiilor de învățământ precum și incluziunii pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități.

Prezentă la eveniment, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Raisa Scai a declarat: „Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este o activitate corelată cu obiectivele trasate de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Acest eveniment reprezintă o platformă atât pentru agenții economici în recrutarea profesioniștilor cât și o perspectivă pentru tineri în negocierea și informarea privind oportunitățile locurilor de muncă”.

Astfel, peste 16 instituţii de învăţământ, 50 de companii şi întreprinderi angajatoare, 4 centre de ghidare în carieră au venit la târg cu circa 1700 oferte de locuri de muncă. Specialităţile și meseriile propuse de companii sunt diverse: specialiști în domeniul tehnologiilor informaţionale (operatori la PC, programatori), contabili, medici, ingineri, manageri, asamblori, tehnicieni, agenţi vânzări, cusători, bucătari, etc.

Tradițional, reprezentanții Cancelariei de Stat au promovat informația cu privire la funcțiile publice vacante și cadrul legal de încadrare în serviciul public, iar reprezentanții Inspectoratului de Stat al Muncii oferă solicitanților consultanță și informații juridice în domeniul muncii.


Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: