Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Peste două miliarde şi jumătate de dolari ar putea veni în R. Moldova

Peste două miliarde şi jumătate de dolari ar putea veni în R. Moldova

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
Peste două miliarde şi jumătate de dolari ar putea veni în R. MoldovaPeste două miliarde şi jumătate de dolari ar putea să fie investite în timpul apropiat în Republica Moldova. O companie emirateză a anunţat astăzi că au fost deja identificate şi întreprinderile în care urmează să se facă investiţii. La Chişinău şi-a deschis lucrările primul Forum de afaceri moldo-emiratez, la care participă peste o sută de companii moldoveneşti, dar şi câteva zeci de directori ai unor mari companii din Emiratele Arabe Unite.

Partenerii din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt interesaţi în mare parte de agricultura moldovenească. De mai mult timp, câţiva antreprenori emiratezi studiază activitatea sectorului. Nadejda Craveţcaia este vicepreşedintele unei companii emirateze, care de doi ani şi jumătate lucrează la un proiect financiar ambiţios.

„În ultimul timp în Emirate este pusă problema privind securitatea alimentelor, deoarece o bună parte din produse sunt importante. Aveţi o experienţă destul de bogată în domeniul agriculturii, pământuri bune, specialişti calificaţi, iată de ce am venit aici. Am identificat deja şi unsprezece întreprinderi în care urmează să investim. Valoarea investiţiilor pe care dorim să le facem se ridică la 2,5 miliarde de dolari”, spune Nadejda Craveţcaia.

Printre cele unsprezece întreprinderi în care se va investi este şi fabrica de conserve din Călăraşi. Acolo va fi crescută şi procesată producţie agricolă pentru EAU.

Zeci de administratori ai zonelor economice libere, ai fondurilor de investiții, reprezentanţi ai Camerei de Comerț din Emiratele Arabe Unite au reuşit să discute la direct cu antreprenori moldoveni în cadrul Forumului moldo-emiratez. Potrivit organizatorilor, reuniunea urmăreşte şi scopul de a familiariza mediul de afaceri din EAU cu climatul investiţional din Moldova.

„Moldova este o ţară care încearcă să-şi găsească modelul său economic, atât pe plan regional, cât şi pe plan naţional. Având o economie mică, noi încercăm să ne diversificăm construind un nou model economic, de la cel bazat pe consum, la cel bazat pe investiţii pentru a stabili contacte de interes comun”, a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Emiratele se află printre cele mai bogate ţări din lume, cu o piaţă bursieră cu cea mai rapidă creştere din lume.

Potrivit reprezentantului emiratez, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, care se află pentru prima dată în Moldova, ţara sa doreşte să stabilească cât mai multe conexiuni cu statul nostru, iar practica lor este gata s-o împărţească cu specialiştii din Moldova.

„Trebuie să găsim căi de a ne promova țările reciproc, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, inclusiv ce ţine de serviciile financiare. Noi avem obiective și scopuri bine determinate de a ne dezvolta economia, infrastructura și alte ramuri. Ar fi o bună oportunitate să colaborăm și cu Republica Moldova pentru a stabili parteneriate pe diverse ramuri”, afirmă Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

În primele unsprezece luni ale anului 2016, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova şi Emiratele Arabe Unite au constituit peste 1,7 milioane de dolari, în creştere cu zece procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: