Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Infrastructura a 52 de localităţi din țară va fi modernizată în cadrul unui program finanțat din bugetul de stat

Infrastructura a 52 de localităţi din țară va fi modernizată în cadrul unui program finanțat din bugetul de stat

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Economie
Infrastructura a 52 de localităţi din țară va fi modernizată în cadrul unui program finanțat din bugetul de statInfrastructura a 52 de localităţi va fi modernizată, iar locuitorii acestora vor avea acces la servicii de calitate, urmare a deciziei Guvernului de a implementa noi proiecte de dezvoltare regională. În acest sens, a fost aprobat Documentul unic de program pentru anii 2017 – 2020, care include lista proiectelor finanţate din bugetul de stat.

În total au fost selectate 52 de proiecte noi şi aprobată continuarea finanţării pentru 10 proiecte lansate anterior, dintre care: în regiunea Centru – 26, Nord – 19, Sud – 12 şi în UTA Găgăuzia – 5. Pentru implementarea acestora, din Fondul naţional pentru dezvoltare regională vor fi alocaţi peste 1,46 miliarde de lei.

Proiectele prioritare de dezvoltare regională au fost selectate în baza unui concurs public, organizat pe parcursul anului 2016 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Câştigătorii au fost desemnaţi de către o comisie interministerială, din care au făcut parte şi experţi internaţionali.

De asemenea, Guvernul a decis instituirea Consiliului Național de Planificare a Teritoriului. Noua entitate va facilita colaborarea intersectorială în elaborarea şi promovarea proiectelor de amenajare a teritoriului, asigurând, astfel, dezvoltarea complexă şi durabilă a Republicii Moldova.

Consiliul va coordona activităţile autorităţilor publice centrale şi ale celor locale privind lucrările de urbanism şi amenajare a teritoriului, va supraveghea procesul de elaborare a planurilor de amenajare a teritoriului național și a teritoriilor regionale, precum și va monitoriza utilizarea eficientă a mijloacelor financiare alocate din bugetul de stat.


Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: