Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Renovarea drumului L-510 R-30 Ştefan Vodă – Talmaza”, la o nouă etapă

Renovarea drumului L-510 R-30 Ştefan Vodă – Talmaza”, la o nouă etapă

Categorie: ULTIMA ORĂ, Social
Recent, la Ștefan Vodă, a avut loc vizită de monitorizare la șantier în cadrul proiectului „Impulsionarea dezvoltării social-economice a localităţilor din cursul inferior al râului Nistru, cât şi a celor din zona de stepă şi încurajarea turismului în zona de frontieră prin renovarea drumului L-510 R-30 Ştefan Vodă – Talmaza”.

În luna octombrie au fost inițiate lucrările pentru etapa a III-a proiectului, care prevede reparația capitală a drumului de acces spre satul Cioburciu. Conform proiectului, este preconizat reparația unui sector de drum cu o lungime de 2,65 km, dintre care 2,2km în variantă albă, iar 0,4 km în variantă beton asfaltic.

La moment, au fost executate lucrări de profilare. A fost demontată bordura veche și începute lucrările de instalare a bordurii noi, cît și lucrări de așternere a primului strat de piatră spartă pe un sector de 2,1 km (din 2,65km).


Recepția de terminare a lucrărilor din cadrul etapei a II-a a proiectului „Reparația capitală a drumului L510 Ștefan Vodă – Talmaza” a avut loc la data de 22 octombrie 2015, unde au fost executate lucrări de construcție a drumului Ștefan Vodă – Talmaza pe un sector de 10.2 km.

Proiectul prevede renovarea a 16,025 km din drumul L510 „Ştefan Vodă – Talmaza”, prin care se va reduce timpul de deplasare din localitățile Talmaza, Cioburciu, Răscăieţi şi Viişoara spre punctele de trecere a frontierei Palanca, Tudora şi Volintiri. Costul total al proiectului este 52 126 mii lei. În perioada 2013-2015 a fost valorificată suma de 46 389 mii lei, din suma data 45 389 au fost alocați din FNDR, iar suma de 1 mil lei – din sursele Consiliului Raional Ștefan Vodă.

Sursa articolului: Aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: