Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Miliardul lui Țopa! Cum și-a făcut sute de milioane în doar doi ani finanțatorul Dreptății și Adăvărului!

Miliardul lui Țopa! Cum și-a făcut sute de milioane în doar doi ani finanțatorul Dreptății și Adăvărului!

Categorie: ULTIMA ORĂ
Miliardul lui Țopa! Cum și-a făcut sute de milioane în doar doi ani finanțatorul Dreptății și Adăvărului!


Filmul documentar http://today.md/ro/news/politic/2713/VIDEO-|-KIV–FRA-Cutia-neagră.htm difuzat la Chișinău lasă cu gura căscată tot mai multă și mai multă lume. După ce am scris despre atacurile raider a lui Țopa la trustul Jurnal, vreau să subliniez un alt aspect, care arată caracterul Țopilor. E vorba despre afaceri monopoliste cu profituri de sute de milioane de dolari. Profituri, din contul cărora era posibil și de cumpărat cota din Jurnal și nu de deposedat mișelește de acțiuni.

Dar să revenim la povestea primului miliard a lui Țopa. Primele sute de milioane Țopa și l-ea făcut ocupînd o poziție paradoxală. El, pe de o parte, era funcționar de grad înalt în organele de gestionare a departamentului aviației civile, pe de altă parte fonda companii private una după alta, în domeniul pe care trebuia să-l gestioneze în favoarea poporului.

Primul pas a fost preluarea serviciului de alimentare la bordul aeronavelor de stat. De aceste servicii se ocupa o compaie de stat, însă după venirea lui Țopa la funcțiile de conducere, acest drept a fost transmis fără un concurs real companiei private a lui Țopa. În scurt răstimp, în pușculița lui Țopa au rămas 13 000 000 de dolari.

După aceasta, fiind în funcție înaltă la Agenția de Stat a Aviației Civile, fondează în 1995 compania Air Moldova Internațional. Imediat după asta, el aprobă cedarea către această companiei a singurei rute profitabile Chișinău – Frankfurt. Astfel, statul a pierdut o sursă sigură de bani, din contul cărora putea să fie relansată aviația civilă a MOldovei și nu compania private a lui Țopa. În doar patru ani, doar această rută i-a adus lui Țopa 40 000 000 dolari. Și asta neavînd vre-o aeronavă proprie.

Mai departe, mai mult. Țopa ia decizia să cedeze sediul unei agenții de pe bulevardul Negruzzi din Chișinău din proprietatea statului către compania Voiaj Internațional. În plus, 8% din toate vînzzările de bilete la Air Moldova plecau spre această agenției. Și de aici cîteva zeci de milioane de dolari au plecat spre pușculița lui Țopa.

Și după catering, Air Moldova Internațional, vînzare de bilete etc., Țopa a transferat către companiile sale și serviciile de deservire a aeronavelor, iar în final și compania care asigură aeronavele cu combustibil. Potrivit autorilor filmului citat, combustibilul era vîndut la preț dublu, cu circa 270 de dolari per tona in timp ce era prcurat cu 150 de dolari. Și de aici circa 5 milioane.

Sunt doar mașinuțele lui Țopa din aviația civilă. Doar o filă din povestirea lungă a oligarhului Țopa. Care a reușit să convertească puterea delegată de stat în zeci și sute de milioane de dolari în fiecare an.


Sursa : VOX PUBLIKA
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: