Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Promo-LEX: CEC și-a încălcat propria hotărâre și l-a favorizat pe Marian Lupu

Promo-LEX: CEC și-a încălcat propria hotărâre și l-a favorizat pe Marian Lupu

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică
Promo-LEX: CEC și-a încălcat propria hotărâre și l-a favorizat pe Marian Lupu


Comisia Electorală Centrală și-a încălcat propria hotărâre atunci când a recepționat semnăturile colectate de către candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, într-o zi nelucrătoare, sâmbătă, 3 septembrie, se arată într-un raport de monitorizare al Asociației Promo-LEX.

Directorul de programe al Promo-LEX, Pavel Postică, este de părere că în acest fel CEC a fost favorizat indirect candidatul Partidului Democrat.

Amintim că, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat anterior că CEC a încălcat legea atunci când a primit semnăturile în susținerea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maria Lupu. Năstase a prezentat un document care prevede că un concurent electoral poate depune semnăturile în susținerea sa doar în zilele de luni până vineri, nu însă și sâmbătă, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Marian Lupu.

Președinta CEC Alina Rusu spune însă că Lupu a depus semnăturile legal întrucât, conform unei dispoziții, „grupul de inițiativă poate depune semnăturile colectate la CEC din momentul încheierii activității” și asta se poate întâmpla sâmbătă și duminică dacă CEC are program de activitate.

De menționat că, vineri, 2 septembrie, în jurul orei 12:00, Comisia Electoral Centrală a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidatului din partea PD Marian Lupu, iar sâmbătă, 3 septembrie, PD a dus la CEC peste 25.000 de semnături, stabilind un record, care i-a surprins și pe reprezentanții CEC.

Totodată, Promo-LEX a constatat nereguli privind rapoartele financiare depuse la CEC. Deși grupul de inițiativă în susținerea candidatului PDM a declarat cheltuieli mai mari decât cele estimate, a omis să reflecte în raportul totalizator cheltuieli estimate de minim 10599,60 lei pentru remunerarea membrilor grupului de inițiativă și a voluntarilor.

Sursa : aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: