Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Republica Moldova, în topul ţărilor de o frumuseţe rară, dar cu foarte puţini vizitatori

Republica Moldova, în topul ţărilor de o frumuseţe rară, dar cu foarte puţini vizitatori

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova
Republica Moldova, în topul ţărilor de o frumuseţe rară, dar cu foarte puţini vizitatori

Moldova se numără printre ţările cu cei mai puţin vizitatori, ceea ce nu înseamnă însă că nu este o destinaţie turistică extrem de frumoasă, ofertantă, alături de alte astfel de state, notează publicaţia americană Huffington Post.

Publicaţia Huffington Post a publicat o listă cu zece dintre cele mai frumoase ţări europene care nu se află pe lista destinaţiile turistice preferate de călători, din diverse motive, de la lipsa de promovare, sărăcie, şi până la situaţii politice sau de conflict care le fac nesigure pentru turişti.

Republica Moldova se află pe listă, autorii clasamentului notând că „eurofilii pot fi iertaţi dacă nu au auzit niciodată de Moldova. Înconjurată de România şi de Ucraina, această ţară est-europeană, fostă republică sovietică, merită să fie vizitată mai ales pentru că industria vinului se pare că produce unele dintre cele mai bune varietăţi din Europa. Dacă vânătoarea Pinot-ului perfect nu vă mulţumeşte, Chişinău este o capitală ieftină, iar mănăstirile din ţară sunt incredibil de frumoase. Puteţi vizita regiunea transnistreană, unde prezenţa Mamei Rusia este încă puternică“.

Printre recomandări se numără şi Belarus, Bosnia, Islanda, Liechtenstein Luxembourg, Macedonia, Monaco, San Marin şi Serbia.

Totuşi, în primele nouă luni ale anului 2015 s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti care au venit în Republica Moldova. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, în anul curent s-au înregistrat cu peste 20% mai mulţi turişti şi excursionişti.

Din cei 11 mii de turişti şi excursionişti străini care au vizitat Republica Moldova în această perioadă, 61,7% au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 30,1% de afaceri şi profesionale şi 3,6% de tratament. Cei mai mulţi turişti au venit din România (17,3%), Ucraina (10,8%), Federaţia Rusă (9,4%), Turcia (6,0%) şi Statele Unite ale Americii (4,5%).


Sursa:Adevarul.ro
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: