Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Pavel Filip: Acum sperăm că vom reuși să restabilim finanțările din exterior

Pavel Filip: Acum sperăm că vom reuși să restabilim finanțările din exterior

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Politică
 Pavel Filip: Acum sperăm că vom reuși să restabilim finanțările din exterior


Premierul Pavel Filip a îndemnat toți actorii implicați în procesul de negocieri cu Misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI) să fie la fel de responsabili ca pînă acum, dar și maxim eficienți în perioada vizitei delegației la Chișinău. Un apel în acest sens a fost lansat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, transmite CURENTUL.

Premierul a spus că s-a reușit stabilizarea situației, obiectivul principal fiind achitarea pensiilor și a salariilor la timp, însă numeroase proiecte sunt nefinisate.

„Acum sperăm că vom reuși să restabilim finanțările din exterior care ne vor da posibilitatea să repornim motorul economic de dezvoltare în Republica Moldova. Am discutat, în context, cu Ambasadorul SUA și cu șeful Delegației UE, am avut o discuție bună. Rog pe toți cei implicați în negocieri să fie tot atît de responsabili ca pînă acum și în perioada 5-15 iulie să fim maxim eficienți”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a mai spus că este important ca Guvernul RM și FMI să aibă o viziune comună și coerentă.

Precizăm că, o misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită la Chișinău în perioada 5-15 iulie 2016. Misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI și va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare.


Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: