Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Poliţia pe Viber / Peste 500 de mesaje în 24 de ore. Ce scriu oamenii?

Poliţia pe Viber / Peste 500 de mesaje în 24 de ore. Ce scriu oamenii?

Categorie: ULTIMA ORĂ, Republica Moldova, Societate
Poliţia pe Viber / Peste 500 de mesaje în 24 de ore. Ce scriu oamenii?


În 24 de ore de la lansarea serviciului de comunicare cu Poliția prin intermediul aplicației Viber, în adresa Inspectoratului General al Poliției au parvenit peste 500 de mesaje, expediate de peste 150 de utilizatori. Unele includ idei și propuneri de îmbunătățire a serviciilor polițienești, în special în domeniul securității rutiere și al ordinii publice, altele reprezintă felicitări în adresa instituţiei pentru această iniţiativă. Au fost, însă, recepţionate şi câteva mesaje cu carecter licenţios prin care activitatea poliţiei este blamată.

Şeful Poliţiei naţioanale, Alexandru Pânzari, a declarat pentru Deschide.MD că utilizatorii Viber au trimis şi mesaje despre anumite încălcări ale poliţiştilor, în baza cărora instituţia s-a autosesizat.

"Am primit o înregistrare video în care doi poliţişti încalcă regulamentul circulaţiei rutiere, consilierul municipal Victor Lutenco ne-a sesizat asupra faptul că domnul Muşuc de la Poliţia Capitalei nu s-a prezentat la nişte şedinţe. Evident, eu imediat l-am sunat şi am i-am cerut explicaţii. Alte mesaje au fost de natură constructivă pentru îmbunătăţirea serviciilor noastre", ne-a declarat Alexandru Pânzari.

Tot ele a dat asigurări că niciun mesaj primit pe Viber nu va rămâne fără răspuns, iar cele care vor fi formulate detaliat vor servi temei pentru autosesizări.
"Ne-am asumat nişte angajamente odată cu lansarea acestui serviciu şi ne dorim că el într-adevăr să fie eficient pentru activitatea noastră", a adăugat şeful Poliţiei.

La rândul său, şeful Poliţiei Capitalei, Corneliu Groza explicat astăzi în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii că din punct de vedere tehnic, acest serviciu presupune şi anumite bariere în comunicare cu cei care trimit mesaje. El s-a referit la faptul că unii utilizatori pot dispărea din aria de acoperire cu acces la internet, sau pot expedia mesaje de pe alte dispozitive electronice care nu permit poliţiei să-i contacteze pentru detalii.

Prin urmare, poliţia roagă cetăţenii care vor să raporteze anumite informaţii prin noul serviciu să fie accesibili în reţea pentru eventuale contacte ulterioare cu oamenii legii.

Cîteva exemple din mesajele primite:
” Formarea în raza mun.Chișinau, mun.Bălți,or.Comrat al unui grup de angajați echipați cu mijloace speciale pentru reacționarea promtă la situațiile de criză (proteste, calamități naturale ș.a)”.

Un alt cetățean ne scrie: ”Bună ziua. În primul rând aș vrea să menționez că poliția în ultimii 2-3 ani a progresat sau cel puțin așa eu văd în Chișinău. Și îmi doresc ca aceasta să fie cât mai prietenoasă cu societatea civilă, iar încrederea oamenilor în serviciile poliției să crească din ce în ce mai mult”.

”Bună ziua. In calitate de șofer vreau să sugerez o idee pentru diminuarea încălcărilor rutiere. Să fie acceptate ca dovadă înregistrările foto și video de pe traseu pentru a putea fi expediate pe o adresă web a poliției, pentru pedepsirea făptașilor. Sunt sigur ca vom avea regulă pe traseu și bani în caznaua statului. O zi bună”.

Amintim că începând cu 10 iunie, 2016, Inspectoratul General al Poliției pune la dispoziția cetățenilor un nou serviciu, prin intermediul căruia va fi posibilă comunicarea cu poliția simplu și rapid. Astfel, la numărul Viber +373 (0) 78090902 sunt invitați toți cetățenii să-și expedieze ideile, comentariile, sugestiile sale privind îmbunătățirea serviciilor polițienești în diferite domenii.
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: