Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Experții cer anularea Jocurilor Olimpice; Reacția OMS

Experții cer anularea Jocurilor Olimpice; Reacția OMS

Categorie: ULTIMA ORĂ, Activități sportive
Experții cer anularea Jocurilor Olimpice; Reacția OMS
Anularea sau schimbarea locului de desfășurare a Jocurilor Olimpice 2016, prevăzute la Rio de Janeiro, nu ar schimba radical răspândirea virusului Zika, a estimat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), reacționând la o cerere în acest sens venită din partea a 150 de experți din domeniul sănătății, scrie AFP.

Pentru moment, „o anulare sau o schimbare a locului Jocurilor Olimpice nu ar schimba semnificativ răspândirea internațională a virusului Zika”, a estimat OMS într-un comunicat.

Brazilia este țara cea mai atinsă de virusul Zika, cu circa un milion și jumătate de persoane contaminate începând din 2015. În lume, în jur de 60 de țări sunt afectate de acest virus.

„Oamenii continuă să călătorească între aceste țări dintr-o serie întreagă de motive, cel mai bun mijloc de a reduce riscul este să fie urmate sfaturile de sănătate publică în timpul călătoriei”, a afirmat OMS.

Vineri, 150 de experți șttințifici au cerut ca Jocurile Olimpice prevăzute în Brazilia să fie deplasate sau amânate din cauza riscurilor reprezentate de virusul Zika pentru sănătate.

„Lumea e supusă unui risc inutil, când 500.000 de turiști străini din toate țările vin să asiste la Jocuri și pot fi potențial infectați de virus și să se întoarcă la ei acasă, unde infecția poate deveni atunci endemică”, au scris acești profesori de medicină, bioeticieni și alți savanți din aproximativ zece țări, într-o scrisoare deschisă către directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

„Principala noastră preocupare vizează sănătatea publică, fiindcă tulpina braziliană a virusului Zika afectează sănătatea într-un mod care nu a mai fost observat până acum”, au explicat ei.

Virusul este legat de o microcefalie a fătului, o malformație gravă și ireversibilă a craniului, și o dezvoltare incompletă a creierului.

OMS repetă sfaturile pe care le-a mai dat pe 12 mai. Ea recomandă de asemenea femeilor însărcinate să nu călătorească în țările sau regiunile care au înregistrat cazuri de transmitere sexuală a virusului Zika, fiind inclus astfel și orașul Rio de Janeiro.

Cei care doresc să călătorească în Brazilia pentru JO ar trebui să urmeze sfaturile serviciilor de sănătate publică din țările lor și să consulte un medic, adaugă OMS.

„OMS va continua să supravegheze situația și să adapteze recomandările sale dacă este necesar”, a conchis organizația.

Sursa articolului aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: