Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » Cele mai mici şi cele mai mari salarii din Europa

Cele mai mici şi cele mai mari salarii din Europa

Categorie: ULTIMA ORĂ, Externe
Cele mai mici şi cele mai mari salarii din Europa
România şi Bulgaria continuă să aibă cele mai reduse costuri cu forţa de muncă din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat.

Angajatorii români plătesc 5 euro pe oră pentru salariaţii lor. Asta înseamnă de cinci ori sub media europeană, dacă ținem cont că mâna de lucru a avut un cost de 25 de euro anul trecut la nivelul întregii Uniuni Europene şi de 29,5 euro, dacă luam în calcul numai ţările din zona euro, scrie digi24.ro.

Cei mai ieftini angajaţi din Europa sunt în Bulgaria, unde costul forţei de muncă este de puţin peste 4 euro pe oră. Urmează România cu 5 euro pe ora de muncă şi Lituania cu 6,8 euro.

De cealaltă parte, cele mai mari venituri le au angajaţii din Danemarca: 41,3 euro pe oră şi cei din Belgia - aproape 40 de euro. Suedia este pe locul trei cu 37,4 euro.

Anul trecut, comparativ cu 2014, costul orar cu mâna de lucru a crescut cu 2 procente în Uniunea Europeană. România stă bine la nivelul creşterii. A înregistrat un avans de 8,2%. Mai mult a reuşit doar Marea Britanie, unde vedem un plus de 15,2%.

Este interesant să ne uităm şi la raportarea în moneda naţională. România a înregistrat în 2015 comparativ cu 2014 cel mai puternic ritm de crestere în rândul statelor non-membre ale zonei euro, de la 20,5 lei la 22,2 lei pe ora de muncă.

Costul orar cu forţa de muncă

(excluzând agricultura şi administraţia publică)

România: 5 euro/ora de muncă

- nivelul Uniunii Europene: 25 euro/ora de muncă

- nivelul Zonei Euro: 29,5 euro/ora de muncă

Cel mai scăzut cost al forţei de muncă din Europa

Bulgaria: 4,1 euro/ora de muncă

România: 5 euro/ora de muncă

Lituania: 6,8 euro/ora de muncă

Letonia: 7,1 euro/ora de muncă

Ungaria: 7,5 euro/ora de muncă

Cel mai ridicat cost al forţei de muncă din Europa

Danemarca: 41,3 euro/ora de muncă

Belgia: 39,1 euro/ora de muncă

Suedia: 37,4 euro/ora de muncă

Luxemburg: 36,2 euro/ora de muncă

Franţa: 35,1 euro/ora de muncă

Majorarea costului forţei de muncă în Europa

Uniunea Europeană: +2%

România: +8,2%

Marea Britanie: +15,2%

Sursa articolului aici

Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: