Inregistrare    Autentificare
Autorizație
» » În Moldova se construiește mai puțin

În Moldova se construiește mai puțin

Categorie: ULTIMA ORĂ, Economie
În Moldova se construiește mai puținÎn Republica Moldova s-a redus volumul lucrărilor de construcție. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2015, volumul lucrărilor executate de organizaţiile cu genul principal de activitate „construcţii” a constituit 8 miliarde 089,9 milioane de lei sau cu 12,5% mai puțin comparativ cu anul 2014, informează NOI.md.

Potrivit datelor statistice oficiale, pe elemente de structură a lucrărilor executate predomină efectuarea lucrărilor de construcţii noi, realizate în volum de 4 mld. 563 mil. lei, a căror pondere a constituit 56,4% din volumul total al lucrărilor de construcţii executate, fiind în descreştere cu 1,1% faţă de anul 2014.

Lucrările de reparaţii capitale şi curente au însumat 3 mld. 259,6 mil. lei. Comparativ cu ianuarie-decembrie 2014, acest volum s-a micşorat cu 24,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat la clădirile rezidenţiale cu 11,2% și s-a cifrat la 2 mld. 307,2 mil. lei. La clădirile nerezidenţiale şi construcţii inginereşti volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 19,3%, respectiv 19,8% faţă de anul 2014, constituind 1 mld. 852,3 mil. lei și 3 mld. 663,3 mil. lei, respectiv.

Analiza volumului lucrărilor de construcţii executate pe forme de proprietate a arătat că volumul considerabil de lucrări a fost realizat de agenţii economici cu forma de proprietate privată, care au executat lucrări de construcţii în sumă de 6 mld. 400,7 mil. lei sau 79,1% din volumul total al lucrărilor executate (cu 8,5% mai puțin decît în anul 2014).


Sursa articolului:aici
Stimate vizitator, te-ai dus la site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă încurajăm să vă înregistrați sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
Scrie un comentariu
Prima Nume:
Adresa e-mail:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера
Introduceți codul: